Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- hovězí roštěná (popřípadě jakékoliv jiné maso vhodné na steaky)
- sůl
- pepř
- oříšek másla
- 1/2 cibule
- hrst lišek
- bílé víno
- smetana
Postup Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi.
Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky.
Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme.
Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat.
Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.