Steak s liškovo - smetanovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí roštěná (popřípadě jakékoliv jiné maso vhodné na steaky)
sůl
pepř
oříšek másla
1/2 cibule
hrst lišek
bílé víno
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi.

  2. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky.

  3. Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme.

  4. Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat.

  5. Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!