Srnčí svíčková
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 750 g srnčí plece
- 200 g uzené slaniny
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 většího celeru
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- celý pepř
- 2 lžíce cukru
- 1/2 citronu
- 1/2 litru vlažné vody
- 1 gurmánský hovězí bujon od Maggi
- podle chuti sůl
- 1 smetana na vaření
Postup Srnčí svíčková
Postup přípravy receptu
-
Maso prošpikujeme, zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, maso na výpeku opečeme.
Když je maso opečené, vyndáme ho. Do výpeku dáme koření a necháme chvilku restovat. Krásně to ten základ ovoní.
Přidáme cibuli nakrájenou na drobno a očištěnou zeleninu, nakrájenou na kostičky, restujeme, až zelenina krásně zhnědne. Pak přidáme 2 PL cukru, ještě chvilku restujeme, přidáme citronovou šťávu, promícháme, vložíme maso, osolíme, podlijeme vlažnou vodou, přidáme bujon a dusíme, až je maso měkké. Vyndáme, uchováme v teple.
Koření vybereme, zeleninu propasírujeme, zalijeme smetanou a provaříme. Maso nakrájíme a vrátíme do omáčky, necháme prohřát a podáváme.