Srnčí kousky na pomerančích
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 600 g srnčího masa z kýty
- 8 kuliček černého pepře
- 8 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 1 bobkový list
- 2 lžíce sádla
- 60 g špeku
- 2 velké cibule
- 2 lžíce pomerančové marmelády s kousky kůry
- asi 1 litr kvalitního masového vývaru
- sůl podle chuti
Postup Srnčí kousky na pomerančích
Postup přípravy receptu
-
Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli.
Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky.
Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.
Kdo má raději omáčky, může zahustit. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.