Srnčí kousky na pomerančích

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g srnčího masa z kýty
8 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
2 lžíce sádla
60 g špeku
2 velké cibule
2 lžíce pomerančové marmelády s kousky kůry
asi 1 litr kvalitního masového vývaru
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli.

  2. Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky.

  3. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme.

  4. Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.

  5. Kdo má raději omáčky, může zahustit. Podáváme s pečenými brambory, rýží nebo i hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!