Lotus cheesecake z tvarohu (bez pečení)

Recepty, Dorty

Suroviny

1 balení Lotus sušenek (250 g)
100 g másla
500 g tvarohu
1 vanilkový cukr
75 g cukru moučka
šťáva z půlky citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Nadrťte 220 g sušenek a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Napěchujte hmotu na dno formy a dejte na chvíli do chladu.

  2. V misce smíchejte tvaroh, cukr, vanilkový cukr a šťávu z citrónu. Pokud máte tvaroh moc tuhý, přidejte krapet něčeho na zjemnění (smetanu, jogurt či trošku mléka).

  3. Nalijte tvarohovou hmotu na vychladlou sušenkovou drť, uhlaďte a dozdobte zbylými sušenkami (můžete je posypat, nalámat a poskládat do nějakého tvaru, fantazii se meze nekladou...).

  4. Nakonec nechte uležet nejlépe do druhého dne v chladném prostředí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!