Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg srnčí maso z krku a plece
- 3 ks střední cibule
- 1 ks feferonka nebo ostrá červená paprika nebo kozí roh
- 1 balíček mletá sladká paprika
- 1 lžíce dobrá hladká hořčice
- 3 stroužky česnek
- 2 listy bobkový list
- 5 kuliček nové koření
- 15 kuliček celý pepř
- 5 kuliček jalovec
- 2 špetky tymián
- 2 lžičky majoránka
- Sůl
- Pepř
- Zvěřinový vývar
- Sádlo
- 10 dkg strouhaný starý chléb
Postup Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájím nadrobno a na sádle osmažím do tmava (nespálit)!
Na cibuli vložím na kostky nakrájené srnčí maso a prudce orestuji. Po chvíli maso osolím, opepřím a chvíli dusím.
Na základ vsypu mletou papriku a krátce zasmažím (zase nespálím)!
Přidám lžíci hořčice a nadrobno nakrájenou ostrou papriku a zaliji vývarem tak, aby maso bylo ponořené.
Do vývaru vložím v čajovém vajíčku“ nebo zavázané v plátýnku koření bez majoránky. Promíchám a nechám vařit na mírném ohni dokud není maso měkké (doba vaření záleží na stáří kusu srnčího, ale min. 1,5 hod.).
Poté vyndám z guláše koření a zahustím jej chlebovou strouhankou.
Ochutím drceným česnekem a drhnutou majoránkou a nechám za občasného míchání provařovat cca 15 min. Podávám, ozdobené kolečky cibule a kousky papriky, s bramborovým knedlíkem nebo s vařeným bramborem.