Špízy s krkovičkou, cuketou a křupavými rohlíky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovičky
- sůl
- pepř
- olej
- koření Medvědí Gril Reny
- 2 klobásky
- 2 malé cukety
- 2 tvrdší rohlíky
- 2 velké cibule
- nové brambory
- špejle
Postup Špízy s krkovičkou, cuketou a křupavými rohlíky
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme, nakrájíme na stejnoměrné čtverečky a vložíme do misky s olejem smíchaným s kořením. Necháme marinovat do druhého dne.
Cibuli, klobásu, cuketu a rohlíky nakrájíme na kolečka.
Maso vyjmeme z marinády. Zbytkem marinády potřeme kolečka rohlíků, můžeme i cuketu a ostatní suroviny.
Na špejle napichujeme střídavě všechny suroviny. Při napichování dbáme na to, aby mezi cuketou a rohlíkem byla buď klobáska nebo maso, v opačném případě by rohlík nasákl tekutinu z cukety a neupekl by se dokřupava.
Špízy naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zbytek surovin naskládáme na plech mezi špízy spolu s omytými a osolenými bramborami.
Dáme péct do trouby rozehřáté na 180-200 st. na 1 hodinu. Během pečení špízy minimálně 1x otočíme, aby se rohlíky opekly ze všech stran.