Špekáčková variace na spetzofai

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 špekáčky
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 zelená pálivá paprika
4 salátová rajčata
200 g rajčatového pyré
1 červená feferonka
1 červená cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
100 ml červeného vína
1 lžička cukru
1 bobkový list
špetka červené papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev dáme lžíci oleje a špekáčky nakrájené na kolečka opečeme dorůžova. Dáme je stranou. Na pánev přidáme zbylý olej, orestujeme na něm hrubě nakrájenou cibuli a opepříme. Pak přidáme rajčatové pyré, nasekaný česnek a nakrájené papriky a mírně povaříme.

  2. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a trochu vody, bobkový list, papriku a cukr. Zalijeme červeným vínem. Na střední teplotě vaříme asi 30 minut, zakryté, papriky musí změknout.

  3. Vrátíme do pánve opečené špekáčky, zvýšíme teplotu a zakryté prohřejeme ještě asi 5 minut. Můžeme dochutit solí a pepřem, podle chuti. Podáváme třeba s dalamánkem, řeckým chlebem nebo rýží. Dal jsem přednost dalamánku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!