Špekáčková variace na spetzofai
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 špekáčky
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 zelená pálivá paprika
- 4 salátová rajčata
- 200 g rajčatového pyré
- 1 červená feferonka
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml červeného vína
- 1 lžička cukru
- 1 bobkový list
- špetka červené papriky
- sůl
- pepř
Postup Špekáčková variace na spetzofai
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálenou pánev dáme lžíci oleje a špekáčky nakrájené na kolečka opečeme dorůžova. Dáme je stranou. Na pánev přidáme zbylý olej, orestujeme na něm hrubě nakrájenou cibuli a opepříme. Pak přidáme rajčatové pyré, nasekaný česnek a nakrájené papriky a mírně povaříme.
Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a trochu vody, bobkový list, papriku a cukr. Zalijeme červeným vínem. Na střední teplotě vaříme asi 30 minut, zakryté, papriky musí změknout.
Vrátíme do pánve opečené špekáčky, zvýšíme teplotu a zakryté prohřejeme ještě asi 5 minut. Můžeme dochutit solí a pepřem, podle chuti. Podáváme třeba s dalamánkem, řeckým chlebem nebo rýží. Dal jsem přednost dalamánku.