Španělská česneková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 krajíce bagety
4 větší rajčata
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
4 vejce
50 g strouhaného sýra
4 lžíce jemně nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky bagety nakrájíme na kostičky a na sucho je opečeme na pánvi nebo v rozehřáté troubě.

  2. Rajčata omyjeme a na oblé straně nařízneme do křížku.

  3. Přelijeme je v misce vroucí vodou, necháme 5 minut stát a potom z nich slupky nožíkem sloupneme.

  4. Dužinu nakrájíme na kousky.

  5. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.

  6. V kastrolu zahřejeme olej, ve kterém na mírném ohni a za stálého míchání osmahneme česnek, ale jen tak, aby zůstal ještě zlatavý a přílišným smažením nezhořkl.

  7. Přidáme nakrájená rajčata, orestujeme je a zalijeme 1 litrem horké vody. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut na mírném plameni.

  8. Polévku sundáme z ohně a postupně do ní vmícháme vejce prošlehané se sýrem.

  9. Na talíři ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými kostičkami bagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!