Španělská česneková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 krajíce bagety
- 4 větší rajčata
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 4 vejce
- 50 g strouhaného sýra
- 4 lžíce jemně nasekané petrželky
Postup Španělská česneková polévka
Postup přípravy receptu
-
Plátky bagety nakrájíme na kostičky a na sucho je opečeme na pánvi nebo v rozehřáté troubě.
Rajčata omyjeme a na oblé straně nařízneme do křížku.
Přelijeme je v misce vroucí vodou, necháme 5 minut stát a potom z nich slupky nožíkem sloupneme.
Dužinu nakrájíme na kousky.
Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
V kastrolu zahřejeme olej, ve kterém na mírném ohni a za stálého míchání osmahneme česnek, ale jen tak, aby zůstal ještě zlatavý a přílišným smažením nezhořkl.
Přidáme nakrájená rajčata, orestujeme je a zalijeme 1 litrem horké vody. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut na mírném plameni.
Polévku sundáme z ohně a postupně do ní vmícháme vejce prošlehané se sýrem.
Na talíři ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenými kostičkami bagety.