Španěláčky z králíka

Recepty, Jiné maso

Suroviny

6 králičích pupků
1 PL hořčice plnotučné
1 vejce uvařené natvrdo
2 okurky sterilované
30 g slaniny
2 párky
--------
sádlo nebo olej
1 cibule velká
2 stroužky česneku
celer, mrkev, petržel - jen pro chuť
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
worcester
1 PL mouky hladké
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Doře umyté králičí pupky potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, naplníme a zabalíme.

  2. Na rozpáleném tuku, já použil sádlo, orestujeme nahrubo nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme španěláčky a z obou stran je orestujeme. Pak vyndáme, výpek zaprášíme moukou, opět společně orestujeme, zalijeme vodou nebo vývarem, vložíme španěláčky. Přidáme nové koření, bobkový list a na jemno nasekaný česnek. Za občasného promíchání dusíme do měkka. Měkké ptáčky vyjmeme, šťávu propasírujeme a nebo kdo raději mixuje, tak rozmixuje. Já postaru raději pasíruji.

  3. Propasírovanou šťávu dochutíme podle chuti solí, pepřem, worcesterem a třeba trochou hořčice a nalijeme na ptáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!