Španěláčky z králíka
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 6 králičích pupků
- 1 PL hořčice plnotučné
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 2 okurky sterilované
- 30 g slaniny
- 2 párky
- --------
- sádlo nebo olej
- 1 cibule velká
- 2 stroužky česneku
- celer, mrkev, petržel - jen pro chuť
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- worcester
- 1 PL mouky hladké
- voda nebo vývar
Postup Španěláčky z králíka
Postup přípravy receptu
-
Doře umyté králičí pupky potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, naplníme a zabalíme.
Na rozpáleném tuku, já použil sádlo, orestujeme nahrubo nakrájenou zeleninu a cibuli. Přidáme španěláčky a z obou stran je orestujeme. Pak vyndáme, výpek zaprášíme moukou, opět společně orestujeme, zalijeme vodou nebo vývarem, vložíme španěláčky. Přidáme nové koření, bobkový list a na jemno nasekaný česnek. Za občasného promíchání dusíme do měkka. Měkké ptáčky vyjmeme, šťávu propasírujeme a nebo kdo raději mixuje, tak rozmixuje. Já postaru raději pasíruji.
Propasírovanou šťávu dochutíme podle chuti solí, pepřem, worcesterem a třeba trochou hořčice a nalijeme na ptáčky.