Špaldový koláč s ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na menší plech o rozměrech 20x30cm budeme potřebovat:
- 200 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 150 ml třtinového cukru
- 150 ml mléka
- 100 ml slunečnicového nebo řepkového oleje
- 3/4 sáčku prášku do pečiva
- 2 vejce
- letní ovoce (použila jsem meruňky, švestky, broskve, maliny a ostružiny)
- Na drobenku:
- 100 g ovesných vloček
- 100 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky skořice
Postup Špaldový koláč s ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme nejprve všechny sypké suroviny (mouku, cukr, prášek do pečiva) a potom teprve přidáme mléko, olej a vejce. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem.
Na těsto na plechu naskládáme libovolné letní ovoce, nejlépe tak, aby byl koláč celý pokrytý a pak ho zasypeme drobenkou z ovesných vloček.
Vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut na 175 stupňů Celsia, dokud drobenka na koláči nebude krásně zlatavá a těsto se nebude lepit na špejli.