Špagety se smetanou, houbami, slaninou a pancettou
Recepty, TěstovinySuroviny
- špagety (kvalitní)
- smetana 30%
- 6 žampionů (portobello, hnědé žampiony)
- 10 dkg pancetty (hodně vyuzený špek)
- 30 dkg kvalitní slaniny
- sůl
- pepř
- parmazán
- máslo
- olej
Postup Špagety se smetanou, houbami, slaninou a pancettou
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme špagety podle návodu na obalu (al dente).
Mezitím nakrájíme houby na větší kousky, na kostičky špíček a slaninu. Na pánvi osmažíme na lžíci másla a lžičce oleje houby. Přidáme špek a slaninu. Orestujeme. Poté vlijeme do směsi smetanu (100 ml) a necháme zredukovat, ochutíme.
Uvařené těstoviny scedíme, dáme do omáčky a promícháme. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a kdo má rád, tak i s olivovým olejem.