Špagety se smetanou, houbami, slaninou a pancettou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

špagety (kvalitní)
smetana 30%
6 žampionů (portobello, hnědé žampiony)
10 dkg pancetty (hodně vyuzený špek)
30 dkg kvalitní slaniny
sůl
pepř
parmazán
máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme špagety podle návodu na obalu (al dente).

  2. Mezitím nakrájíme houby na větší kousky, na kostičky špíček a slaninu. Na pánvi osmažíme na lžíci másla a lžičce oleje houby. Přidáme špek a slaninu. Orestujeme. Poté vlijeme do směsi smetanu (100 ml) a necháme zredukovat, ochutíme.

  3. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do omáčky a promícháme. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a kdo má rád, tak i s olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!