Špagety s pestem z ořechů, šalvěje a česneku

Recepty, Těstoviny

Suroviny

cca 100 g špaget na osobu v neuvařeném stavu (mám v oblibě celozrnnné)
1/2 hrnku vyloupaných vlašských ořechů
1/2 oloupaného stroužku dobrého a silného česneku (český je ten nej!)
zarovnaná lžička sušené šalvěje nebo 2-3 lístečky čerstvé
sůl
kvalitní olivový olej
Pokud máte rádi, přidejte i na jemno čerstvě nastrouhaný parmezán a jemně nastrouhanou citronovou kůru;obě suroviny nejsou podmínkou úspěchu, recept je bezkonkurenčně dobrý i bez nich.

Postup přípravy receptu

  1. Dejte vařit teplou vodu se solí a přiveďte k varu. Vhoďte do ní špagety a dobře promíchejte a uvařte podle návodu.

  2. V mezičase si na středním plameni v suché pánvi s nepřilnavým povrchem opražte vlašské ořechy. Míchejte a hlídejte to, neodcházejte od toho, nebo to snadno připálíte. Až se ořechy rozvoní, tak je stáhněte ze sporáku a nožem zlehka posekejte.

  3. Využijte hmoždíř, co vám jinak stojí na polici bez využití…nebo možná malý ruční mixer, ale přiznám se, že to ozkoušeno ještě nemám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!