Špagety s pestem z ořechů, šalvěje a česneku
Recepty, TěstovinySuroviny
- cca 100 g špaget na osobu v neuvařeném stavu (mám v oblibě celozrnnné)
- 1/2 hrnku vyloupaných vlašských ořechů
- 1/2 oloupaného stroužku dobrého a silného česneku (český je ten nej!)
- zarovnaná lžička sušené šalvěje nebo 2-3 lístečky čerstvé
- sůl
- kvalitní olivový olej
- Pokud máte rádi, přidejte i na jemno čerstvě nastrouhaný parmezán a jemně nastrouhanou citronovou kůru;obě suroviny nejsou podmínkou úspěchu, recept je bezkonkurenčně dobrý i bez nich.
Postup Špagety s pestem z ořechů, šalvěje a česneku
Postup přípravy receptu
-
Dejte vařit teplou vodu se solí a přiveďte k varu. Vhoďte do ní špagety a dobře promíchejte a uvařte podle návodu.
V mezičase si na středním plameni v suché pánvi s nepřilnavým povrchem opražte vlašské ořechy. Míchejte a hlídejte to, neodcházejte od toho, nebo to snadno připálíte. Až se ořechy rozvoní, tak je stáhněte ze sporáku a nožem zlehka posekejte.
Využijte hmoždíř, co vám jinak stojí na polici bez využití…nebo možná malý ruční mixer, ale přiznám se, že to ozkoušeno ještě nemám.