Sójové plátky na smetanové zelenině

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

80 g sójových plátků
1 gelový zeleninový bujón
sůl
pepř
sójová omáčka podle chuti
1 lžička kari koření
sáček mražené čínské zeleninové směsi
200 ml smetany
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme přiměřeně vody, vhodíme kelímek bujónu, dost osolíme, opepříme a přidáme několik střiků sójové omáčky. Když se voda začne vařit, přidáme sójové plátky a 10 minut povaříme. Po 10 minutách vypneme, plátky scedíme a necháme vychladnout. Ze studených plátků dobře vymačkáme všechnu tekutinu.

  2. Na pánev nalijeme 2 lžíce oleje, necháme rozehřát a sójové plátky z obou stran opečeme dozlatova. Hotové je vyndáme stranou a udržujeme teplé. Na pánev přidáme lžíci oleje a vsypeme mraženou zeleninovou směs. Necháme ji asi 10 minut restovat, pak zalijeme smetanou, dochutíme lžičkou kari koření a smetanu necháme chvilku zredukovat. Směs dosolíme a můžeme podávat. Na talíř dáme zeleninovou směs, na ni naklademe opečené plátky a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!