Smetanové žampiony po rajsku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
6 menších žampionů
2 rajské jablíčka
1 lžíce passaty
5dcl smetany
1 lžíce smetanového sýra
provensálské koření, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na menší pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a žampiony na něm orestujeme do změknutí. Poté přidáme rajčata a passatu, ztlumíme plamen a krátce vše podusíme. Počkáme až rajčata pustí šťávu a začnou se lehce rozpadat.

  2. Přilijeme smetanu a nakonec přidáme sýr a bylinky. Dosolíme dle chuti a ještě chvíli redukujeme do krémové konzistence omáčky. Podáváme s těstovinami/rýží/kuskusem nebo kouskem dobrého čerstvého pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!