Smetanová zmrzlina z manga
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 pěkně zralá rozmixovaná manga (nebo 4 hrsti jiného očištěného ovoce)
- 250 g plnotučného tvarohu
- 2 zakysané smetany
- 1 smetana ke šlehání
- moučkový cukr podle chuti a kyselosti použitého ovoce
- vanilkový cukr
Postup Smetanová zmrzlina z manga
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh rozšleháme se zakysanou smetanou a cukrem, přidáme ovoce a nakonec ručně opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Vložíme do jakékoli formy s víčkem a dáme na mrazák.
Každou půhodinku rozmícháme směs vdličkou. Opakujeme šestkrát, pak zmrzlinu úplně zmrazíme a můžeme mlsat. Před podáváním ji necháme pár minut v pokojové teplotě, aby získala krémovou konzistenci.