Smetanová kuřecí bomba s Hermelínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 silnější kuřecí prsa
1 zakysaná smetana
1 Hermelín klasik - neochucený
1 velká cibule
koření Kuře 7 bylin
špetka sušené bazalky
sůl
1 lžíce oleje
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme a každou část dále načtvrtíme, naporcujeme na menší kousky, z obou stran osolíme a okořeníme. Na pánvi na rozpáleném oleji maso rychle z obou stran opečeme a vyndáme.

  2. Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na ní osmahnuté kousky masa a na maso na tenké plátky nakrájený Hermelín. Vše zalijeme zakysanou smetanou a pečeme v troubě při 180°C cca hodinu, dokud není maso měkké. V případě potřeby můžeme podlít lžící či dvěma vody.

  3. Podávala jsem s vařenými brambory. Je samozřejmé, že Hermelín se smetanou vytvoří jakési hrudky na mase, ale to je naprosto normální a na talíři pak velmi delikatesní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!