Netradiční francouzské brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 5 ks středně velkých vařených brambor
- 1/2 malého sáčku mražených předsmažených hranolků
- 4 Vídeňské párky
- 4 vejce
- 1 modrá cibule
- sádlo
- chilli omáčka
- smetana
- sůl
- pepř
Postup Netradiční francouzské brambory
Postup přípravy receptu
-
Na sádle orestujeme nejprve nadrobno nakrájenou cibuli a pak na špalíčky nakrájené párky.
Do pekáčku naskládáme na dno nejprve nakrájené vařené brambory, pak vrstvíme cibuli s párkem a nahoru zmražené hranolky. Posolíme a popepříme.
Dáme do rozehřáté trouby (220°C) na 10 minut.
Rozšlehaná vejce se smetanou posolíme a ochutíme pár kapkami chilli omáčky.
Zalijeme jimi rozpečenou směs a ještě 10 minut dopékáme, až se vejce srazí.