Netradiční francouzské brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 ks středně velkých vařených brambor
1/2 malého sáčku mražených předsmažených hranolků
4 Vídeňské párky
4 vejce
1 modrá cibule
sádlo
chilli omáčka
smetana
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme nejprve nadrobno nakrájenou cibuli a pak na špalíčky nakrájené párky.

  2. Do pekáčku naskládáme na dno nejprve nakrájené vařené brambory, pak vrstvíme cibuli s párkem a nahoru zmražené hranolky. Posolíme a popepříme.

  3. Dáme do rozehřáté trouby (220°C) na 10 minut.

  4. Rozšlehaná vejce se smetanou posolíme a ochutíme pár kapkami chilli omáčky.

  5. Zalijeme jimi rozpečenou směs a ještě 10 minut dopékáme, až se vejce srazí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!