Smaženice s bílou ředkví
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 120 g bílé ředkve
- 1 malá cibule
- cca 30 g anglické slaniny
- máslo
- česnek dle chuti
- 2-3 vejce
- sůl
- mletý pepř
Postup Smaženice s bílou ředkví
Postup přípravy receptu
-
Na kousku másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou slaninu a nasekaný malý stroužek česneku a ještě krátce smažíme.
Přisypeme na menší kostičky nebo nudličky pokrájenou oloupanou ředkev, promícháme, zaklopíme a na mírném plameni vše krátce podusíme.
Nakonec přidáme do směsi dvě nebo tři vejce, osolíme, opepříme a necháme ve směsi vejce srazit za občasného promíchání.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.