Smažené špízové jehly
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g vepřové kýty
- 4 plátky Cikánského šálu
- 2 plátky uzeného sýra
- 2 cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- slunečnicový olej na smažení
Postup Smažené špízové jehly
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu na kostičky.
Na kovovou jehlu, nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr.
Hotové jehly obalíme v hladké mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a ve strouhance. Obalené namočíme opět ve vejcích a ve strouhance.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.