Šmakounův jablkový koláč s datlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g ovesných vloček
120 g sušených datlí
80 g ořechů
200g šmakoun meruňkový
100g bílého jogurtu
4 jablka
2 polévkové lžíce cukru
2 vanilkové pudinky
špetka soli
citronová šťáva
voda

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky, datle, ořechy, špetka soli - vše rozmixujeme na drobenku, polovinu dáme do formy vyložené pečícím papírem.

  2. Náplň: Jablka se skořicí, badyánem, citronovou šťávou a cukrem svaříme s 750 ml vody, zahustíme pudingem rozmíchaným v trošce vody a necháme povařit. Šmakouna smícháme s jogurtem a 100 ml vody a rozmixujeme tyč. mixerem. Smícháme s jablkovou směsí a nalijeme do formy na vločkovou směs. Posypeme druhou částí drobenky a pečeme cca 50 min. na 180 st. C. Krájet až po úplném vychladutí

  3. Koláč nakrájíme na 12 kousků. 1 kousek obsahuje: 805 KJ, B 5,4g, T 5,3 g, S 29 g, Pokud chcete snížit sacharidy lze samozřejmě použít sladidlo, ale já ho nepoužívám


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!