Šmakounovy crinkles
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g holandského kakaa
- 250 g třtinového cukru
- 150 g kakaooříškového krému šmakoun
- 3 celá vejce
- 1 vanilkový cukr
- 200 g špaldové celozrnné mouky
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- Případně moučkový cukr na obalení - cca 20 g
Postup Šmakounovy crinkles
Postup přípravy receptu
-
Rozšlehejte kakoříškový krém s cukrem. Jedno po druhém přidávejte vejce a utřete do pěny. Vmíchejte kakao a prošlehejte. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a směs postupně přidávejte do kakové hmoty. Dobře propracujte. Těsto je měkké a lepkavé. Přikryjte folií a dejte vychladit do lednice na cca 4 hodiny.
Troubu předehřejte na 175°C, plechy vyložte pečicím papírem.
Z těsta tvarujte kuličky, trochu je splácněte a dejte ještě na chvilku do lednice.
Pokud chcete, poprašte moučkovým cukrem (není nezbytné).
Pečte v předehřáté troubě 10 minut.
Opravdu je nepečte déle, ztvrdly by.
Uchovávejte v chladu a před konzumací nechte povolit v pokojové teplotě.