Šmakounovy crinkles

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g holandského kakaa
250 g třtinového cukru
150 g kakaooříškového krému šmakoun
3 celá vejce
1 vanilkový cukr
200 g špaldové celozrnné mouky
2 kávové lžičky prášku do pečiva
špetka soli
Případně moučkový cukr na obalení - cca 20 g

Postup přípravy receptu

  1. Rozšlehejte kakoříškový krém s cukrem. Jedno po druhém přidávejte vejce a utřete do pěny. Vmíchejte kakao a prošlehejte. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a směs postupně přidávejte do kakové hmoty. Dobře propracujte. Těsto je měkké a lepkavé. Přikryjte folií a dejte vychladit do lednice na cca 4 hodiny.

  2. Troubu předehřejte na 175°C, plechy vyložte pečicím papírem.

  3. Z těsta tvarujte kuličky, trochu je splácněte a dejte ještě na chvilku do lednice.

  4. Pokud chcete, poprašte moučkovým cukrem (není nezbytné).

  5. Pečte v předehřáté troubě 10 minut.

  6. Opravdu je nepečte déle, ztvrdly by.

  7. Uchovávejte v chladu a před konzumací nechte povolit v pokojové teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!