Slovenský bramborový salát
Recepty, PřílohySuroviny
- 850 g brambor, vařených ve slupce
- 500 g sterilovaného celeru
- 140 g sterilovaných okurek
- 240 g cibule
- 60 g oleje
- 20-30 g octa
- 20-30 g cukru
- lžička mleté papriky
- mletý pepř
- sůl
- cca 150 g nálevu z celeru nebo okurek
Postup Slovenský bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na plátky nebo kostičky, celer a okurku na drobnější kousky, cibuli na čtvrtkolečka a vše smícháme.
V oleji rozmícháme ocet, nálev ze zeleniny, cukr a koření, osolíme a s touto zálivkou salát promícháme.
Ochutnáme, pokud je třeba dosolíme nebo přidáme cukr, ocet - vše už podle chuti.