Slaný koláč s lilkem a medvědím česnekem

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
350 g polohrubé mouky
12 g droždí
špetka cukru
1 kávová lžička soli
3 lžíce oleje
cca 200-250 ml vlažné vody
Obložení:
2 lilky
sůl
olej
1 cibule
400 ml zakysané smetany
150 g strouhaného sýru
pepř
4 vejce
velká hrst sekaných listů medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány umyjeme, nakrájame na cca 0,5 cm kolieska, nasolíme a necháme vypotiť. Potom osušíme a opekáme na oleji z oboch strán.

  2. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme na oleji. Vychladnutú cibuľu vmiešame do smotany, pridáme syr, čierne korenie, medvedí cesnak, rozšľahané vajcia.

  3. Cesto: Z droždia, cukru a trochu vody si spravíme kvások.

  4. Do múky dáme soľ, olej, kvások a s vodou vymiesime plastické cesto, vodu pridávame podľa potreby. Nenechávame kysnúť, ale hneď vyvaľkáme na peč. papieri na veľký plech.

  5. Poukladáme opečené kolieska baklažánu, natrieme smotanovú zmes.

  6. Pečieme v rúre cca 15 min. 200 stupňov - alebo každý podľa svojej rúry...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!