Slaný koláč s lilkem a medvědím česnekem
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 350 g polohrubé mouky
- 12 g droždí
- špetka cukru
- 1 kávová lžička soli
- 3 lžíce oleje
- cca 200-250 ml vlažné vody
- Obložení:
- 2 lilky
- sůl
- olej
- 1 cibule
- 400 ml zakysané smetany
- 150 g strouhaného sýru
- pepř
- 4 vejce
- velká hrst sekaných listů medvědího česneku
Postup Slaný koláč s lilkem a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Baklažány umyjeme, nakrájame na cca 0,5 cm kolieska, nasolíme a necháme vypotiť. Potom osušíme a opekáme na oleji z oboch strán.
Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme na oleji. Vychladnutú cibuľu vmiešame do smotany, pridáme syr, čierne korenie, medvedí cesnak, rozšľahané vajcia.
Cesto: Z droždia, cukru a trochu vody si spravíme kvások.
Do múky dáme soľ, olej, kvások a s vodou vymiesime plastické cesto, vodu pridávame podľa potreby. Nenechávame kysnúť, ale hneď vyvaľkáme na peč. papieri na veľký plech.
Poukladáme opečené kolieska baklažánu, natrieme smotanovú zmes.
Pečieme v rúre cca 15 min. 200 stupňov - alebo každý podľa svojej rúry...