Slaný cuketový koláč v italském stylu
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g nahrubo nastrouhané cukety
- 400 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- zelené olivy nebo černé olivy bez pecky
- několik kousků v oleji naložených sušených rajčat + (2 PL oleje z nich)
- 1/2 chorizo (nakrájené na kostičky)
- cca 200 g polohrubé mouky
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- bílý pepř
- hrst nahrubo nastrouhaného sýra Grana Padano
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Postup Slaný cuketový koláč v italském stylu
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme do mísy, přidáme vejce, jogurt, na kousky nakrájená rajčata, olej, polovinu nastrouhaného sýra, celé olivy a na kostičky nakrájenou klobásu a zamícháme.
Přisypeme mouku a nasekanou bazalku, opět zamícháme a dochutíme solí a pepřem.
Nakonec zapracujeme prášek do pečiva a těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Navrch posypeme zbytkem sýra a pečeme na 175°C do mírného zezlátnutí.
Podáváme jak teplý, tak i studený, výborný je nakrájený na malé kostičky a podávaný jako jednohubky, např. s koktejlovým rajčátkem.