Slaninovo - parmazánový dýňový koláč
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g dýně (dužiny)
- 450-500 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 180-200 ml mléka
- 150 g slaniny
- cca 3 lžíce parmazánu (nastrouhaného)
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- pepř
Postup Slaninovo - parmazánový dýňový koláč
Postup přípravy receptu
-
Dýňovou dužinu pokrájíme na kostičky a vložíme na pařák do hrnce s vodou, necháme vařit 10-12 minut, dokud nezměkne. Poté ji nahrubo rozmačkáme.
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Dýni, mouku, prášek do pečiva, na kostičky nakrájenou část slaniny, rozmarýn, sůl a pepř smícháme dohromady, uprostřed uděláme důlek a pozvolna zapracováváme mléko. Těsto by mělo mít konzistenci trochu hustší, než na bramborovou buchtu.
Koláčovou formu nebo menší plech si vymažeme sádlem, přelijeme na ni těsto, uhladíme a poklademe plátky slaniny. Vložíme do trouby a jakmile slanina začně škvařit, posypeme sýrem a zapečeme.