Slané trojúhelníčky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 500 ml vlažného mléka
- 100 ml oleje
- 800 g polohrubé mouky
- 1 kostka droždí (42 g)
- 1 lžička cukru
- 2,5 lžičky soli
- Základní náplň:
- 15 stroužků prolisovaného česneku
- 125 g Hery
- 3 žloutky
- sůl dle chuti
Postup Slané trojúhelníčky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme kynuté těsto. Do větší mísy si navážím 800 g polohrubé mouky přidám sůl, cukr, nadrobím droždí. Poté promíchám vařečkou a přiliji vlažné mléko (nesmí být horké ani studené) a olej a propracuji nejprve vařečkou poté rukou.
Těsto by se nemělo lepit na mísu pokud lepí tak přisypeme mouku a propracujeme znovu. Poté těsto přikryji čistou utěrkou a odnesu do peřin kde nechám vykynout (musí alespoň zdvojnásobit svou hmotnost).
Po vykynutí vyklopíme na vál rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu rozválíme placku kterou pomažeme náplní, zarolujeme jako roládu a krájíme šikmo nožem trojúhelníky které ještě z vrchu pomatláme zbylou náplní.
Přesuneme na plech vyložený pečícím papírem (bez mezer), kde necháme dalších 30 minut kynout. Pečeme na 180°C asi 30 minut.