Slané trojúhelníčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
500 ml vlažného mléka
100 ml oleje
800 g polohrubé mouky
1 kostka droždí (42 g)
1 lžička cukru
2,5 lžičky soli
Základní náplň:
15 stroužků prolisovaného česneku
125 g Hery
3 žloutky
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme kynuté těsto. Do větší mísy si navážím 800 g polohrubé mouky přidám sůl, cukr, nadrobím droždí. Poté promíchám vařečkou a přiliji vlažné mléko (nesmí být horké ani studené) a olej a propracuji nejprve vařečkou poté rukou.

  2. Těsto by se nemělo lepit na mísu pokud lepí tak přisypeme mouku a propracujeme znovu. Poté těsto přikryji čistou utěrkou a odnesu do peřin kde nechám vykynout (musí alespoň zdvojnásobit svou hmotnost).

  3. Po vykynutí vyklopíme na vál rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu rozválíme placku kterou pomažeme náplní, zarolujeme jako roládu a krájíme šikmo nožem trojúhelníky které ještě z vrchu pomatláme zbylou náplní.

  4. Přesuneme na plech vyložený pečícím papírem (bez mezer), kde necháme dalších 30 minut kynout. Pečeme na 180°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!