Skvělá citronovo-kokosová bábovka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 a 1/2 hrnku cukru (krupice)
2/3 hrnku oleje
1 plechovka (400 gr) kokosového mléka
1/4 hrnku mandlového mléka sojového mléka či jiného rostlinného ořechového mléka
1/4 hrnku čerstvé citrónové šťávy
3 lzice nastrouhané citrónové kůry (ideálně z bio chemicky neošetřených citrónů)
2 lžičky vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem)
3 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce sody bikarbony
1 lžička soli
1,5 hrnku strouhaného kokosu (výborné aroma a plnou chuť má bio kokos)
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.

  2. Ve velké míse smíchejte cukr a citronovou kůru a dobře promněte rukama.

  3. Poté přidejte olej, kokosové a mandlové mléko, citrónovou šťávu a vanilkový extrakt.

  4. Po dávkách přidávejte směs mouky, prášku do pečiva, sody a soli, po každé dávce dobře zamíchejte.

  5. Nakonec vmíchejte sušený kokos.

  6. Těsto vlijte do formy a pečte přibližně 1 hodinu (ke konci pečení udělejte text špejlí).

  7. Po vyndání z trouby nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté bábovku překlopte na pečící rošt, vyndejte z formy a nechte plně vychladnout.

  8. Podávejte pocukrovanou moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!