Škvarkové rohlíky s omládkem
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Na omládek:
- 110 ml (g) vlažné vody
- rovná lžička Sladěnky
- 21 g droždí
- 130 g hladké mouky
- Do těsta:
- 160 ml vody
- 60 g mletých škvarků
- 1,5 lžičky soli
- 1,5-2 lžíce lněného semínka
- 370 g hladké mouky
Postup Škvarkové rohlíky s omládkem
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Poté přidáme zbytek surovin a bez předehřevu necháme umíchat a vykynout těsto.
Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 15-16 dílků (15 dílků je o váze asi 55-59 g), z každého uděláme malou bulku a necháme na vále vykynout.
Rozválíme na ovály, ze všech smotáme rohlíky, které znovu rozválíme dlaní do delšího a tenčího tvaru a na dvou plechách je necháme nakynout.
Potřeme vejcem a v dobře vyhřáté troubě upečeme (220-230°C/asi 13-17minut - každá trouba peče jinak).