Škvarkové pracny - cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 150 g škvarků pomletých
- 1 vejce
- 1 ks vanilkového cukru
- 2 lžíce mléka
- Dále:
- moučkový cukr s vanilkovým na obalení
Postup Škvarkové pracny - cukroví
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme mleté škvarky, vejce a mléka jen tolik, abychom nám zpracováním všech surovin vzniklo hladké, tvárné, nelepivé těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odležet. Těstem pak plníme formičky, které dáváme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dorůžova. Po částečném zchladnutí vyklápíme z formiček a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Ti kdo neholdují příliš sladkému a nebo to mají zakázané, jako moje teta a strýc, přeskočí poslední krok s obalováním a nechají pracničky bez obalení v cukru.
Těsto můžeme také ochutit skořicí nebo mletým hřebíčkem..., záleží na chuti každého. Dokonce se dá i část hladké mouky nahradit mletými ořechy.