Siven plněný Nivou v anglické slanině

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kus Sivena
mořská sůl
1/2 citrónu
2 stroužky česneku
50 g Nivy
4 plátky anglické slaniny
2 tenké plátky másla
několik kapek olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Natřeme si česnek se solí a potřeme celého sivena, ale hlavně uvnitř. Pokapeme citrónem a necháme uležet aspoň jednu hodinu.

  2. Mezitím si připravíme 2 špalíčky Nivy, které zabalíme do plátků anglické slaniny a vložíme je do břicha ryby. Zbylé 2 plátky anglické slaniny obtočíme kolem sivena.

  3. Na pekáček si rozložíme pečící papír, potřeme ho olivovým olejem a vložíme sivena. Můžeme, ale nemusíme ještě přidat plátky másla.

  4. Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme pekáček s rybou a horkým vzduchem nebo grilem pečeme cca 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!