Shakshouka s cizrnou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, nasekané
4 -6 vajec
½ 400 g konzervy cizrny (cca 5 lžic), zcezené, propláchnuté
800 g loupaných rajčat
1 lžička papriky
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky drceného kmínu
sůl, pepř
případně:
čerstvá petržel
červená paprika
špetka třtinového cukru
špenát

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.

  2. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín, kajenský pepř a nechte rozvonět.

  3. Přidejte cizrnu, vše dobře promíchejte, a přidejte nasekaná loupaná rajčata spolu s ½ hrnku vody. Osolte, opepřete a na mírném plameni nechte probublávat zhruba 20 minut.

  4. Udělejte do směsi díru na každé vejce, to do díry rozklepněte.

  5. Dejte do rozehřáté trouby na 8-10 minut. Tak, aby žloutky ještě tekly, ale bílky byly už pěkně zatažené. Před servírováním můžete posypat nasekanou petrželí. Podávejte s opečeným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!