Shakshouka s cizrnou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 4 -6 vajec
- ½ 400 g konzervy cizrny (cca 5 lžic), zcezené, propláchnuté
- 800 g loupaných rajčat
- 1 lžička papriky
- ½ lžičky kajenského pepře
- ½ lžičky drceného kmínu
- sůl, pepř
- případně:
- čerstvá petržel
- červená paprika
- špetka třtinového cukru
- špenát
Postup Shakshouka s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte troubu na 180 °C.
V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín, kajenský pepř a nechte rozvonět.
Přidejte cizrnu, vše dobře promíchejte, a přidejte nasekaná loupaná rajčata spolu s ½ hrnku vody. Osolte, opepřete a na mírném plameni nechte probublávat zhruba 20 minut.
Udělejte do směsi díru na každé vejce, to do díry rozklepněte.
Dejte do rozehřáté trouby na 8-10 minut. Tak, aby žloutky ještě tekly, ale bílky byly už pěkně zatažené. Před servírováním můžete posypat nasekanou petrželí. Podávejte s opečeným chlebem.