Selský pečený bůček

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčku
kousek sádla
lžíce kmínu
2 špetky sladké papriky
2 špetky mletého pepře
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček omyjeme a my případně vykostíme.

  2. Kůžičku bůčku nařežeme na kostičky 5x5 mm.

  3. Vetřeme papriku a pepř a dobře celý kus osolíme a pokmínujeme.

  4. Vložíme do pekáče s kouskem sádla pro začáteční zapečení. Podlijeme teplou vodou. Přiklopíme a dáme péci do trouby na 190-200°C.

  5. Během pečení maso podléváme teplou vodou a maso poléváme výpekem.

  6. Horní část pekáče odstraníme, je li maso téměř hotové. Dopékáme, aby maso bylo do červena a kůžička byla křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!