Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix
- 400 g mletého krůtího masa
- 2 malé cibule
- 2 vejce
- 1 lžička Harissy (paprikového krému)
- 1 sáček Mexická směs
- 150 g másla
- pepř čerstvý
- 100 g Nivy nebo libovolný sýr tavený i strouhaný
- 100 g strouhanky
- kmín
- sladká červená paprika
- Náplň:
- 100 g Nivy nebo 2 tavené sýry s Nivou
- 100 g másla
- 60 g strouhanky
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- petrželka
- pažitka
- libeček
Postup Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní
Postup přípravy receptu
-
Maso mleté (hovězí nebo vepřové) promícháme s 2 vejci, strouhankou, cibulkou, česnekem, harisou, kořením a mexickou zeleninkou. Vypracujeme si hmotu, kterou si přeneseme na vál, posypaný strouhankou nebo moukou.
Tuto hmotu rukou rozprostřeme a pak na ní dáme další vrstvu umletého krůtího masa, které pak již pouze prosolíme a opepříme viz obrázek.
V misce si utřeme máslo, nadrcené bylinky a do této směsi přidáme pak nastrouhanou nivu, nebo tavený sýr s nivou, nebo jiný sýr, jako lučina nebo strouhaný uzený sýr. Přidáme vejce, strouhanku, mléko a pepř.
Vše dobře promícháme a pak opatrně položíme tuto bylinkovo sýrovou směs na krůtí maso a vše pak za stlačování k sobě a zarolujeme mokrou rukou, pak spojíme a uděláme si velkou sekanou - šišku - z těchto vrstev.
Potřeme vše bílkem, posypeme kmínem, červenou paprikou a vložíme na plech s trochou vody a olejem. Pečeme za stálého podlévání za teploty 180°C po dobu cca 1 hodiny. Prvních 20 minut pečeme s alobalem. Pak již bez něj.