Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
400 g mletého krůtího masa
2 malé cibule
2 vejce
1 lžička Harissy (paprikového krému)
1 sáček Mexická směs
150 g másla
pepř čerstvý
100 g Nivy nebo libovolný sýr tavený i strouhaný
100 g strouhanky
kmín
sladká červená paprika
Náplň:
100 g Nivy nebo 2 tavené sýry s Nivou
100 g másla
60 g strouhanky
2 vejce
150 ml mléka
petrželka
pažitka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Maso mleté (hovězí nebo vepřové) promícháme s 2 vejci, strouhankou, cibulkou, česnekem, harisou, kořením a mexickou zeleninkou. Vypracujeme si hmotu, kterou si přeneseme na vál, posypaný strouhankou nebo moukou.

  2. Tuto hmotu rukou rozprostřeme a pak na ní dáme další vrstvu umletého krůtího masa, které pak již pouze prosolíme a opepříme viz obrázek.

  3. V misce si utřeme máslo, nadrcené bylinky a do této směsi přidáme pak nastrouhanou nivu, nebo tavený sýr s nivou, nebo jiný sýr, jako lučina nebo strouhaný uzený sýr. Přidáme vejce, strouhanku, mléko a pepř.

  4. Vše dobře promícháme a pak opatrně položíme tuto bylinkovo sýrovou směs na krůtí maso a vše pak za stlačování k sobě a zarolujeme mokrou rukou, pak spojíme a uděláme si velkou sekanou - šišku - z těchto vrstev.

  5. Potřeme vše bílkem, posypeme kmínem, červenou paprikou a vložíme na plech s trochou vody a olejem. Pečeme za stálého podlévání za teploty 180°C po dobu cca 1 hodiny. Prvních 20 minut pečeme s alobalem. Pak již bez něj.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!