Schwarzwaldský třešnový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Na piškot...
140 g čokolády na vaření
75 g másla
6 vajec
150 g cukru krupice
100 g hladké mouky
50 g solamylu
2 lžičky prášku do pečiva
...Na nápln...
2 sklenice černých třešní-můžou být i višně
500 ml štávy z třešní
4 zarovnané lžice solamylu
2 lžice cukru krupice
100 ml třešnové vody
3 šlehačky
3 vanilkové cukry

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Čokoládu s máslem dáme na vodní lázni rozpustit.

  2. Oddělíme žloutky od bílků.

  3. Z bílků vyšleháme sníh.

  4. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.

  5. Přidáme čokoládu.

  6. Mouku v misce smícháme se solamylem a práškem do pečiva, prosejeme ke žloutkům a smícháme.

  7. Přidáme pomalu sníh, aby těsto nespadlo.

  8. Dortovou formu vyložíme papírem, nalijeme těsto a dáme do trouby péct na 175 st. a pečeme 40-45 minut. Po vychladnutí přeřízneme na dvakrát.

  9. NÁPLŇ: Třešně scedíme a 500 ml štávy ponecháme.

  10. Solamyl, cukr rozpustíme v troše šťávy. Zbytek dáme vařit do hrnce, až se začne vařit přidáme rozpuštěný solamyl s cukrem a povaříme. Přidáme třešně a zamícháme.

  11. Třešnovou vodou postříkáme první plát dortu, potřeme třešňovou směsí a vyšlehanou jednou šlehačkou s jedním vanil. cukrem. Necháme trochu ztuhnout.

  12. Poté přiložíme druhý plát a opět postříkáme třešňovou vodou natřeme třešněmi a potřeme druhou vyšlehanou šlehačkou s jedním vanil. cukrem.

  13. Trochu přitiskneme a položíme třetí vrchní plát dortu, necháme ztuhnout.

  14. Vyšleháme poslední šlehačku s vanil. cukrem a potřeme celý dort a dozdobíme podle vlastní fantazie.

  15. Dort je lepší nechat 12 hodin odležet, chuť je silnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!