Šanghajské kuře na česneku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích stehenních řízků
1 lžička česnekové pasty
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce bramborového škrobu
1 vejce
100 g pórku
100 g mražené zeleniny (třeba francouzská směs je dobrá)
olej
voda
solamyl
ústřicová omáčka
sójová omáčka
jasmínová rýže jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. Stehenní řízky očistíme od tuku a chrupavek a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do misky, přidáme česnekovou pastu, ústřicovou omáčku, vejce a solamyl. Zamícháme, promícháme, aby se maso obalilo a necháme v lednici uležet 24 hodin.

  2. Ve woku rozpálíme olej a naložené maso v něm opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme a dáme do kastrůlku. Na zbylém oleji orestujeme pórek a zeleninu, zalijeme směsí ze lžíce solamylu, lžíce ústřicové omáčky a dvou lžic sójovky. Přidáváme převařenou vodu, dokud není omáčka správně hustá. Omáčku pak nalejeme do kastrůlku s kuřecími kousky, lehce promícháme a necháme vsáknout vůni.

  3. Uvaříme jasmínovou rýži. Doprostřed talíře dáme rýži a nahoru přidáme kuře se zeleninovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!