Šanghajské kuře na česneku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 1 lžička česnekové pasty
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 1 vejce
- 100 g pórku
- 100 g mražené zeleniny (třeba francouzská směs je dobrá)
- olej
- voda
- solamyl
- ústřicová omáčka
- sójová omáčka
- jasmínová rýže jako příloha
Postup Šanghajské kuře na česneku
Postup přípravy receptu
-
Stehenní řízky očistíme od tuku a chrupavek a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do misky, přidáme česnekovou pastu, ústřicovou omáčku, vejce a solamyl. Zamícháme, promícháme, aby se maso obalilo a necháme v lednici uležet 24 hodin.
Ve woku rozpálíme olej a naložené maso v něm opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme a dáme do kastrůlku. Na zbylém oleji orestujeme pórek a zeleninu, zalijeme směsí ze lžíce solamylu, lžíce ústřicové omáčky a dvou lžic sójovky. Přidáváme převařenou vodu, dokud není omáčka správně hustá. Omáčku pak nalejeme do kastrůlku s kuřecími kousky, lehce promícháme a necháme vsáknout vůni.
Uvaříme jasmínovou rýži. Doprostřed talíře dáme rýži a nahoru přidáme kuře se zeleninovou omáčkou.