Hovězí polévka z játrovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

Hovězí kosti
hovězí bujón
mrkev
petržel
celer
cibule
kuličky celého pepře
kuličky nového koření
Játrovou zavářku (já kupuji v Globusu)
vajíčko
strouhanku

Postup přípravy receptu

  1. Kosti omyjeme a dáme do hrnce vařit. Mrkev, celer a petržel (množství dle potřeby), nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme do hrnce ke kostem. Přidáme cibuli na měsíčky, kuličky pepře a kuličky nového koření a ještě bujón.

  2. Když už je maso na kosti měkké, tak je vytáhneme a obereme a dáme maso zpátky do hrnce.

  3. Vezmeme si talíř a játrovou zavářku do něj vyjmeme, přidáme jedno vajíčko a dle potřeby strouhanku a trochu mletého pepře, pokud to chcete trochu ostřejší, zamícháme a pasírujeme přes síto na halušky.

  4. Necháme povařit, až budou knedlíčky hotové, polévku dle potřeby dochutíme, jak kdo má rád a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!