Šaldorfská grilovaná krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové krkovice s kostí
1 kg brambor
2-3 cibule
1 palička česneku
hrst sušené majoránky
40 g sušených hub - nebo sušené houbové koření
sůl
olej
větvička rozmarýnu nebo tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, posypeme majoránkou a necháme přes noc uležet.

  2. Brambory nakrájíme na jemné plátky a cibuli na měsíčky, promícháme s nasekanou paličkou česneku, solí, olejem a namočenými a scezenými sušenými houbami (pokud nám chybí, zasypeme vše houbovým kořením bez přídavku soli).

  3. Tuto směs vložíme do kapes, které jsme vytvořili z alobalu, navrch položíme maso a větvičku bylinek.

  4. Alobal pevně zabalíme a grilujeme cca 40 minut.

  5. Při otevírání alobalu dáváme pozor na ucházející páru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!