Šaldorfská grilovaná krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové krkovice s kostí
- 1 kg brambor
- 2-3 cibule
- 1 palička česneku
- hrst sušené majoránky
- 40 g sušených hub - nebo sušené houbové koření
- sůl
- olej
- větvička rozmarýnu nebo tymiánu
Postup Šaldorfská grilovaná krkovička
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, posypeme majoránkou a necháme přes noc uležet.
Brambory nakrájíme na jemné plátky a cibuli na měsíčky, promícháme s nasekanou paličkou česneku, solí, olejem a namočenými a scezenými sušenými houbami (pokud nám chybí, zasypeme vše houbovým kořením bez přídavku soli).
Tuto směs vložíme do kapes, které jsme vytvořili z alobalu, navrch položíme maso a větvičku bylinek.
Alobal pevně zabalíme a grilujeme cca 40 minut.
Při otevírání alobalu dáváme pozor na ucházející páru.