Salát z rukoly s pečenou dýní a sýrem feta

Recepty, Saláty

Suroviny

125 g rukoly (jedno balení)
1/2 malé dýně Hokkaido
150 g sýru Feta
olej z vlašských ořechů
Balzamicová redukce:
1 díl balzamicového octa
1 díl cukru

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni pokrájíme na menší kousky a dáme ji do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme cca 20 minut.

  2. Rukolu omyjeme a osušíme, sýr nakrájíme na drobné kostky. Na talíř rozložíme lístky rukoly, zakápneme olejem, obložíme vychladlou pečenou dýní a sýrem. Vše dochutíme balsamicovou redukcí.

  3. Redukce: 1 díl balsamica a 1 díl cukru, nejlépe přírodního, vaříme 15-20 minut a necháme vychladnout. Měla by mít konsistenci hustého medu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!