Salát z rukoly s pečenou dýní a sýrem feta
Recepty, SalátySuroviny
- 125 g rukoly (jedno balení)
- 1/2 malé dýně Hokkaido
- 150 g sýru Feta
- olej z vlašských ořechů
- Balzamicová redukce:
- 1 díl balzamicového octa
- 1 díl cukru
Postup Salát z rukoly s pečenou dýní a sýrem feta
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou dýni pokrájíme na menší kousky a dáme ji do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme cca 20 minut.
Rukolu omyjeme a osušíme, sýr nakrájíme na drobné kostky. Na talíř rozložíme lístky rukoly, zakápneme olejem, obložíme vychladlou pečenou dýní a sýrem. Vše dochutíme balsamicovou redukcí.
Redukce: 1 díl balsamica a 1 díl cukru, nejlépe přírodního, vaříme 15-20 minut a necháme vychladnout. Měla by mít konsistenci hustého medu.