Salát z quinoy s olivami a sušenými rajčátky

Recepty, Saláty

Suroviny

120 g quinoy
2 menší šalotky
sůl, pepř
1/2 skleničky sušených rajčátek naložených v oleji
1/2 skleničky černých oliv
100 g fety
plocholistá petrželka
2 lžíce olivového oleje
šťáva z půl limetky

Postup přípravy receptu

  1. Quinou dobře propláchneme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme asi 15-20 minut doměkka. Scedíme případný zbytek vody a necháme vychladnout.

  2. Studenou quinou v misce promícháme s nasekanou šalotkou, přepůlenými olivami, scezenými rajčaty nakrájenými na menší kousky. Vše osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a zakapeme limetkovou šťávou. Nakonec vmícháme fetu nadrobenou nebo nakrájenou na malé kousky a nadrobno nasekanou petrželku.

  3. Je výborný samotný jako lehká večeře nebo jako příloha ke grilovanému masu nebo rybě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!