Salát z quinoy s olivami a sušenými rajčátky
Recepty, SalátySuroviny
- 120 g quinoy
- 2 menší šalotky
- sůl, pepř
- 1/2 skleničky sušených rajčátek naložených v oleji
- 1/2 skleničky černých oliv
- 100 g fety
- plocholistá petrželka
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z půl limetky
Postup Salát z quinoy s olivami a sušenými rajčátky
Postup přípravy receptu
-
Quinou dobře propláchneme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme asi 15-20 minut doměkka. Scedíme případný zbytek vody a necháme vychladnout.
Studenou quinou v misce promícháme s nasekanou šalotkou, přepůlenými olivami, scezenými rajčaty nakrájenými na menší kousky. Vše osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a zakapeme limetkovou šťávou. Nakonec vmícháme fetu nadrobenou nebo nakrájenou na malé kousky a nadrobno nasekanou petrželku.
Je výborný samotný jako lehká večeře nebo jako příloha ke grilovanému masu nebo rybě.