Salát z hlávkového zelí, žampionů, jablek a rybího filé

Recepty, Saláty

Suroviny

jedna menší hlávka
zelí
asi 500 g
dvě kyselejší jablka
150 g rybího filé
100 g naložených žampionů
hrst jader vlašských ořechů
sůl
mletý pepř
dvě lžíce oleje
žička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy. Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet.

  2. Z jablek odstraníme jaderníky, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.

  3. Rybí filé také pokrájíme na kostky, osolíme a dozlatova osmažíme na oleji.

  4. Zelí v ruce vymačkáme, přeložíme do jiné nádoby, přidáme připravená jablka, filé, nakrájené žampiony, jemně osolíme, opepříme a promícháme.

  5. Ochutíme octem, cukrem, znovu promícháme a zase necháme chvíli odstát.

  6. Před podáváním salát posypeme posekanými vlašskými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!