Salát z hlávkového zelí, žampionů, jablek a rybího filé
Recepty, SalátySuroviny
- jedna menší hlávka
- zelí
- asi 500 g
- dvě kyselejší jablka
- 150 g rybího filé
- 100 g naložených žampionů
- hrst jader vlašských ořechů
- sůl
- mletý pepř
- dvě lžíce oleje
- žička citronové šťávy
Postup Salát z hlávkového zelí, žampionů, jablek a rybího filé
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy. Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet.
Z jablek odstraníme jaderníky, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Rybí filé také pokrájíme na kostky, osolíme a dozlatova osmažíme na oleji.
Zelí v ruce vymačkáme, přeložíme do jiné nádoby, přidáme připravená jablka, filé, nakrájené žampiony, jemně osolíme, opepříme a promícháme.
Ochutíme octem, cukrem, znovu promícháme a zase necháme chvíli odstát.
Před podáváním salát posypeme posekanými vlašskými ořechy.