Salát s tuňákem a hořčicovou zálivkou

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g barevných těstovin (např. Safoco)
250 g tuňáka z konzervy v pikantním oleji
200 g zelených fazolových lusků
100 g zelených oliv plněných paprikou
100 g černých oliv bez pecek
3 větší rajčata
1 ledový salát
olivový olej
pepř
sůl
Zálivka:
olivový olej
hořčice (jakou máte rádi)
ocet
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě se lžičkou olivového oleje.

  2. Fazolové lusky si taky uvaříme v mírně osolené vodě. Až je uvařeno, tak scedíme a necháme okapat.

  3. Ledový salát omyjeme a natrháme nebo nakrájíme na kousky do připravené mísy.

  4. Spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k ledovému salátu. Z konzervy s tuňákem vylijeme olej.

  5. Tuňáka, těstoviny, fazolky a olivy přidáme do mísy k salátu a rajčatům. Osolíme, opepříme a opatrně všechno promícháme. Před podáním salát přelijeme zálivkou.

  6. Zálivka: Olivový olej, asi 5 lžic, 2 lžičky hořčice, 1 lžíci octa, sůl a pepř smícháme dohromady a popřípadě můžeme přidat trošku cukru, pokud se to bude zdát kyselé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!