Salámová čína

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

500 g točeňáku
3 velké žampiony (nebo jiné houby)
1 větší cibule
1 čajová lžička mleté papriky
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička koření Čína
1 čajová lžička octa
sojová omáčka
Worcester
kečup
chilli koření (nebo chilli omáčka)
pepř
sůl
trocha drceného kmínu
sádlo nebo tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a smažíme na pánvi na sádle.

  2. Mezitím si oloupeme kabanos a pokrájíme jej na půlkolečka nebo kolečka. Houby zpracujeme rovněž podle fantazie, já je obvykle krájím napůl a pak na plátky.

  3. Pokrájený salám i houby přidáme k cibuli a společně smažíme. Pak přidáme koření (je dobré si směs koření připravit někam předem, třeba do hrníčku). Zakápneme sojovkou, Worcestrem, lžičkou octa a podlijeme trochou vody a přimícháme ještě kečup a chilli. Necháme chvilku podusit za občasného promíchání. Pak necháme trochu vysmahnout vodu, ochutnáme a po případě dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!