Salámová čína
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 500 g točeňáku
- 3 velké žampiony (nebo jiné houby)
- 1 větší cibule
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička koření Čína
- 1 čajová lžička octa
- sojová omáčka
- Worcester
- kečup
- chilli koření (nebo chilli omáčka)
- pepř
- sůl
- trocha drceného kmínu
- sádlo nebo tuk na smažení
Postup Salámová čína
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a smažíme na pánvi na sádle.
Mezitím si oloupeme kabanos a pokrájíme jej na půlkolečka nebo kolečka. Houby zpracujeme rovněž podle fantazie, já je obvykle krájím napůl a pak na plátky.
Pokrájený salám i houby přidáme k cibuli a společně smažíme. Pak přidáme koření (je dobré si směs koření připravit někam předem, třeba do hrníčku). Zakápneme sojovkou, Worcestrem, lžičkou octa a podlijeme trochou vody a přimícháme ještě kečup a chilli. Necháme chvilku podusit za občasného promíchání. Pak necháme trochu vysmahnout vodu, ochutnáme a po případě dochutíme.