Šafránové rizoto s krevetami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 hrnek 250 ml kulatozrnné rýže
- 300 ml vývaru (zeleninový)
- 100 ml bílého vína
- 100 g másla + 1 lžíci olivového oleje
- 1 střední cibule
- 50 g parmazánu
- šafrán
- sůl
- pepř
- krevety 10 ks
- jarní cibulku a rukolu k podávání.
Postup Šafránové rizoto s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.
Když se víno odpaří přidáme šafrán, osolíme, mícháme a postupně podléváme vývarem až do změknutí rýže. Přidáme druhou třetinu másla, polovinu nastrouhaného parmazánu, promícháme a odstavíme.
Na pánvičku dáme zblylé máslo a na něm opečeme krátce krevety (růžové jsou již předvařené), osolíme a opepříme. Podáváme s hrstkou rukoly nebo jarní cibulkou a posypané strouhaným parmazánem. Ozdobeno chilli vlasy a růžovým pepřem.