Rýžový koláč s fetou a mozzarellou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla + na vymazání formy
1 cibule na jemno nasekaná
1 stroužek česneku (drcený)
300 g kulaté rýže
1300 ml horkého drůbežího vývaru
150 g dušené šunky, na kostičky
150 g mozzarelly na kostičky
150 g fety na kostičky
hrst nasekané hladkolisté petrželky
2 vejce
sůl
pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku rozehřejeme máslo a olej. Vmíchejte cibuli a na mírném ohni ji opékejte asi 4 minuty do sklovita. Přidejte česnek a rýži a pořádně promíchejte. Zalijte trochou vývaru tak, aby sotva zakrýval rýži, za častého míchání vařte. Až rýže absorbuje tekutinu, přilijte další vývar a stejným způsobem pokračujte, dokud nebude rýže vařená, trvá to asi 20 - 25 minut, dejte stranou a nechte zchladnout.

  2. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Koláčovou formu vyložte pečícím papírem nebo vymažte máslem. Do vychladlé rýže vmíchejte šunku, sýry, petrželku, vejce, podle potřeby osolte, opepřete. Pečte cca 30 - 40 minut, aby koláč zezlátl a zpevnil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!