Rýžový koláč s fetou a mozzarellou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla + na vymazání formy
- 1 cibule na jemno nasekaná
- 1 stroužek česneku (drcený)
- 300 g kulaté rýže
- 1300 ml horkého drůbežího vývaru
- 150 g dušené šunky, na kostičky
- 150 g mozzarelly na kostičky
- 150 g fety na kostičky
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 2 vejce
- sůl
- pepř podle chuti
Postup Rýžový koláč s fetou a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
V rendlíku rozehřejeme máslo a olej. Vmíchejte cibuli a na mírném ohni ji opékejte asi 4 minuty do sklovita. Přidejte česnek a rýži a pořádně promíchejte. Zalijte trochou vývaru tak, aby sotva zakrýval rýži, za častého míchání vařte. Až rýže absorbuje tekutinu, přilijte další vývar a stejným způsobem pokračujte, dokud nebude rýže vařená, trvá to asi 20 - 25 minut, dejte stranou a nechte zchladnout.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Koláčovou formu vyložte pečícím papírem nebo vymažte máslem. Do vychladlé rýže vmíchejte šunku, sýry, petrželku, vejce, podle potřeby osolte, opepřete. Pečte cca 30 - 40 minut, aby koláč zezlátl a zpevnil.