Rýžovo-zelné rolky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kus krkovičky
- kysané zelí podle potřeby
- 1-2 lžíce rýže
- klobása, stačí 1/4 z jednoho kusu
- 2 lžíce oleje
- trošku soli
- trošku pepře
- Gyros koření
- voda na podlití
Postup Rýžovo-zelné rolky
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku naklepeme, malinko osolíme, opepříme a necháme přes noc marinovat v oleji, soli, pepři a Gyros.
Na druhý den na plátek naložíme rýži a zatlačíme ji trochu do masa, navršíme kysané zelí, čtvrt klobásy a zatočíme do roládky, upevníme nití, nebo jehlou.
Zalijeme cca 1 dcl vody a pečeme přikryté cca 40 min.
Poté sejmeme víko a ještě pečeme dorůžova. Šťávu si můžeme, ale nemusíme zahustit malinkým množstvím hladké mouky. Podáváme s různě upravenými brambory.