Rýžovo-zelné rolky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kus krkovičky
kysané zelí podle potřeby
1-2 lžíce rýže
klobása, stačí 1/4 z jednoho kusu
2 lžíce oleje
trošku soli
trošku pepře
Gyros koření
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku naklepeme, malinko osolíme, opepříme a necháme přes noc marinovat v oleji, soli, pepři a Gyros.

  2. Na druhý den na plátek naložíme rýži a zatlačíme ji trochu do masa, navršíme kysané zelí, čtvrt klobásy a zatočíme do roládky, upevníme nití, nebo jehlou.

  3. Zalijeme cca 1 dcl vody a pečeme přikryté cca 40 min.

  4. Poté sejmeme víko a ještě pečeme dorůžova. Šťávu si můžeme, ale nemusíme zahustit malinkým množstvím hladké mouky. Podáváme s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!