Rýžová směs (aneb co se zbylou rýží)

Recepty, Ostatní

Suroviny

miska uvařené rýže (cca 2 porce)
uzené maso nebo šunka (obrané maso)
1/2 pórku
1 mrkev
1-2 česneku (tenké plátky)
2 vejce
olej
sůl
pepř
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na půlkolečka, maso na kousky a mrkev nastrouháme. Pánev s trochou oleje rozehřejeme a přidáme pórek. Po chvíli vložíme mrkev, česnek a krátce orestujeme.

  2. Přisypeme maso, zastříkneme trochou sójovky a pár minut vše společně opékáme. Zeleninu a maso v pánvi dáme na stranu a vklepneme vejce. Mícháme, až ztuhne.

  3. Přidáme rýži a vše společně důkladně prohřejeme. Směs dochutíme solí, pepřem, případně ještě kapkou sójovky. Podáváme jen tak, se salátem nebo s nakládanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!