Rychlá cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 větší cibule
3 brambory
máslo nebo olej
3 stroužky česneku
vývar (nebo bujon)
2 polévkové lžíce hladké mouky
pepř
sůl
tymián
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Na másle nebo oleji osmažíme na kousky nakrájenou cibulku, osmažíme dozlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě chvíli smažíme. Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vývarem.

  2. Přidáme na kousky nakrájené brambory, pepř, sůl, tymián a muškátový květ. Vaříme, dokud brambory nezměknou.

  3. Nakonec rozmixujeme (nemusíme) a můžeme podávat s nastrouhaným sýrem, opečeným chlebem nebo posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!