Rychlá cibulačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 větší cibule
- 3 brambory
- máslo nebo olej
- 3 stroužky česneku
- vývar (nebo bujon)
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- tymián
- muškátový květ
Postup Rychlá cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Na másle nebo oleji osmažíme na kousky nakrájenou cibulku, osmažíme dozlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě chvíli smažíme. Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vývarem.
Přidáme na kousky nakrájené brambory, pepř, sůl, tymián a muškátový květ. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
Nakonec rozmixujeme (nemusíme) a můžeme podávat s nastrouhaným sýrem, opečeným chlebem nebo posypeme pažitkou.