Ranní croissanty
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 hrnku změklého másla
- 3/4 hrnku přírodního sýru cottage
- mouka na vál
- vejce na potření
Postup Ranní croissanty
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme přes noc do ledničky.
Ráno těsto rozdělíme na polovinu, rozválíme dokulata, rozdělíme každou část na osm dílků a stočíme je ke středu.
Rohlíky sypeme např. kmínem, mákem nebo můžeme plnit čokoládou a posypat mletými ořechy.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 25-30 minut dozlatova.