Ranní croissanty

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1/4 lžičky soli
1/2 hrnku změklého másla
3/4 hrnku přírodního sýru cottage
mouka na vál
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme přes noc do ledničky.

  2. Ráno těsto rozdělíme na polovinu, rozválíme dokulata, rozdělíme každou část na osm dílků a stočíme je ke středu.

  3. Rohlíky sypeme např. kmínem, mákem nebo můžeme plnit čokoládou a posypat mletými ořechy.

  4. Dáme na plech vyložený pečícím papírem potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 25-30 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!