Rybízový koláč se sněhem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 420 g polohrubé mouky
- 220 g cukru
- 220 g másla nebo Hery
- 6 žloutků
- 250 ml mléka
- trochu citronové šťávy
- 1 prášek do pečiva
- sníh ze 6-ti bílků
- 210 g cukru moučka
- 300 g kuliček červeného rybízu
Postup Rybízový koláč se sněhem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme těsto na korpus. Tuk utřeme s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s citronovou šťávou.
Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme a urovnáme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme 20 minut. Těsto by nemělo být zcela propečené, jen by mělo být svrchu pevné. Bude se ještě péct dál.
Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu a vmícháme do něj opatrně kuličky rybízu.
Tuto směs naneseme na korpus a vložíme do trouby, kde jsme teplotu snížili na 110°C. Hlídáme a můžeme nechat nakonec jenom pečení shora.
Jakmile je sníh růžový, vypneme troubu a necháme otevřenou i s koláčem uvnitř dojít.
Podáváme dobře vychlazený.