Rybízový koláč se sněhem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
420 g polohrubé mouky
220 g cukru
220 g másla nebo Hery
6 žloutků
250 ml mléka
trochu citronové šťávy
1 prášek do pečiva
sníh ze 6-ti bílků
210 g cukru moučka
300 g kuliček červeného rybízu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme těsto na korpus. Tuk utřeme s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s citronovou šťávou.

  2. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme a urovnáme.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme 20 minut. Těsto by nemělo být zcela propečené, jen by mělo být svrchu pevné. Bude se ještě péct dál.

  4. Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu a vmícháme do něj opatrně kuličky rybízu.

  5. Tuto směs naneseme na korpus a vložíme do trouby, kde jsme teplotu snížili na 110°C. Hlídáme a můžeme nechat nakonec jenom pečení shora.

  6. Jakmile je sníh růžový, vypneme troubu a necháme otevřenou i s koláčem uvnitř dojít.

  7. Podáváme dobře vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!