Rybízovo-jablečný koláč s tvarohem a pudingem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
1,5 dcl hrnku hladké mouky
1,5 dcl hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
6 lžic oleje
1/2 vanilkového
1/2 kokosového pudinku
2 nastrouhaná jablka
2 vejce
Na náplň:
1 kostka tvarohu
2 vejce
3 lžíce cukru moučka
hotový kokosovo-vanilkový pudink
0,5 l půl mléka
Na drobenku:
1/2 hrnku cukru krupice
1,5 hrnku polohrubé mouky
50 g másla
300-400 g rybízu na plech
tuk na vytření plechu
kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny i s jablkama, /viz suroviny na těsto/ smícháme a vymícháme pak hladké těsto, které vmačkáme do plechu vysypaného kokosem.

  2. Potom si rozmícháme tvaroh s vejci a cukrem, uvaříme si puding a přimícháme ho pak k tvarohu.

  3. Nakonec na drobenku na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme cukr a mouku, kterou přidáváme, dokud se drobenka nezačne sama pak drobit.

  4. Pak těsto dáme dáme zapéci do trouby a jakmile zrůžoví, tak jej vyndáme a nalijeme na něj náplň z tvarohu a pudingu a posypeme jej rybízem a drobenkou a vše pak ještě jednou dáme zapéci do trouby až do chvíle, kdy drobenka zezlátne, pak koláč vyndáme. Koláč se může buď podávat rovnou, nebo ho dáme chladit do lednice, aby puding ztuhl a pak se vše i lepe krájelo. Ovoce můžeme dát jakékoliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!