Rybízovo-jablečný koláč s tvarohem a pudingem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 1,5 dcl hrnku hladké mouky
- 1,5 dcl hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 6 lžic oleje
- 1/2 vanilkového
- 1/2 kokosového pudinku
- 2 nastrouhaná jablka
- 2 vejce
- Na náplň:
- 1 kostka tvarohu
- 2 vejce
- 3 lžíce cukru moučka
- hotový kokosovo-vanilkový pudink
- 0,5 l půl mléka
- Na drobenku:
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 50 g másla
- 300-400 g rybízu na plech
- tuk na vytření plechu
- kokos na vysypání
Postup Rybízovo-jablečný koláč s tvarohem a pudingem
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny i s jablkama, /viz suroviny na těsto/ smícháme a vymícháme pak hladké těsto, které vmačkáme do plechu vysypaného kokosem.
Potom si rozmícháme tvaroh s vejci a cukrem, uvaříme si puding a přimícháme ho pak k tvarohu.
Nakonec na drobenku na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme cukr a mouku, kterou přidáváme, dokud se drobenka nezačne sama pak drobit.
Pak těsto dáme dáme zapéci do trouby a jakmile zrůžoví, tak jej vyndáme a nalijeme na něj náplň z tvarohu a pudingu a posypeme jej rybízem a drobenkou a vše pak ještě jednou dáme zapéci do trouby až do chvíle, kdy drobenka zezlátne, pak koláč vyndáme. Koláč se může buď podávat rovnou, nebo ho dáme chladit do lednice, aby puding ztuhl a pak se vše i lepe krájelo. Ovoce můžeme dát jakékoliv.